Există deja o soluție: biomolecula NAD+. NAD+ reprezintă nicotinamidă adenin dinucleotidă. Molecula are două forme – una activă și una inactivă. În forma sa activă este cunoscută sub numele de NAD+ și în forma sa inactivă ca NADH. Este implicată în transformarea alimentelor în energie, menținerea integrității ADN-ului, funcționarea și repararea corectă a celulelor.
Oamenii au nivelul ideal de NAD+ doar la naștere, de care avem nevoie ca și coenzimă deosebit de importantă pentru activitățile metabolice și, prin urmare, pentru generarea de energie a organismului.
Pe măsură ce îmbătrânim, nivelurile de NAD+ din organism scad în mod natural. Rezultatul este o subaprovizionare a mitocondriilor și a funcției lor și, prin urmare, a celulelor pe moarte – îmbătrânim! Așa se explică de ce deteriorarea materialului genetic este corectată din ce în ce mai puțin la bătrânețe și de ce pot apărea multe tipuri de boli în corelație cu aceasta.
Un grup internațional de cercetare cu participarea Universității din Bayreuth a descoperit în 2017 că NAD+ joacă un rol decisiv în capacitatea celulelor de a repara ADN-ul deteriorat.
Una dintre reacțiile biochimice vitale pe care le afectează NAD+ este funcția sirtuinelor, o familie de proteine cunoscută sub numele de gene de longevitate. Sirtuinele sunt produse de aproape fiecare celulă din organism și controlează îmbătrânirea prin activarea și dezactivarea genelor, în special a genelor implicate în îmbătrânire.
Sirtuinele îndeplinesc o varietate de funcții, deoarece ajută la repararea daunelor ADN, ajută mitocondriile să funcționeze mai eficient, reduc inflamația și reglează secreția de insulină.
Sirutuinele protejează și telomerii. Capetele cromozomilor se numesc telomeri. Au caracterul unei „șepci de protecție”. Telomerii protejează cromozomii de degradare și asigură funcționalitatea și viabilitatea corespunzătoare a celulelor. Cu toate acestea, acești telomeri se scurtează pe parcursul vieții.
Când telomerii devin prea scurti, celulele nu se mai pot replica. Telomerii se scurtează treptat odată cu vârsta, afectând capacitatea celulelor stem de a genera țesut. Apar procesele de îmbătrânire și boală. În special, performanța mentală scade semnificativ și un sistem imunitar anterior intact funcționează din ce în ce mai puțin.
Administrarea unei perfuzii de NAD+ oferă rezultate mai sigure, mai rapide și mai eficiente în comparație cu administrarea orală.
Această formă de aplicare este singura modalitate de a garanta biodisponibilitatea 100% și de a permite organismului să se regenereze în cel mai bun mod posibil.